Pages

Thursday, 19 May 2016

Ringkasan 2015 dan 2016


Alhamdulillah, OKTOBER 2015 aku telah grad dengan Sarjana Muda Kejuruteraan Elektronik .
Impian untuk grad termakbul. Alhamdulillah.

November 2015, terus naik ke Petaling Jaya join program EMC GEMS ni.
Dapatlah kerja sebagai Assistant Restaurant Manager Trainee. Sampai sekarang. Bulan 6 depan insyaAllah confirmed! So, jadi Assistant Restaurant Manager la. Kalau aku bertahan lah~


Damansara Perdana


Training : Giant Kelana Jaya
Posting 1 : Kelana Jaya
Posting 2 : Petronas Kota Damansara DT
Posting 3 : Entahlah~


p/s : Bulan depan dah Ramadhan, kalau boleh nak puasa penuh dan raya di Jengka. Dah 5 tahun tak puasa penuh kat Jengka ni. Doakan saya!






2016

Bertahun lamanya tak update entri kat sini. Wahaha. So how is your life now, Cik Alia?

Hurm. Nantilah saya ceritakan ye. Jumpa nanti. Tata.


Saturday, 30 May 2015

Sayang-sayangku semua

Alhamdulillah! Yeay!!! Aku kembali ke alam nyata aku. Tinggal lagi seminggu untuk aku berhempas pulas menyiapkan assignments, presentations, tests and project. 1 minggu je lagi. Maaf, aku belum buat entri lagi pasal PSM ( Projek Sarjana Muda ) a.k.a FYP. Belum ada mood la. Krik krik krik.

Kembali kepada tajuk. Aku kembali kepada sayang-sayang aku. Akan merindui mereka semua. (Ceh, padahal boleh jumpa lagi kan? InsyaAllah dalam hutan).

Nak dipendekkan cerita, 2 hari ni hari reunion aku. Mula-mula unexpected plan dengan Nenek Siah, lepas tu geng trekking, lepas tu *ehem2, lepas tu dengan ex-Captain Rowing UTeM aku dulu. Allahuakbar. Bak kata Cekwa, ni semua takdir. *kesat air mata.


Reunion 1 :Nenek Siah

kerana UTeM cUP 2015, baru boleh jumpa si Siah ni

layan bola terrr

nah Siah pun makin gemok. Yeay! Ade geng







nah, Hilmi bengang je dengan Siah. wakakaka

Reunion 2 : Sahabat KeReX

Selepas 1 tahun, selepas trip Gunung Tahan 2014 khususnya, aku totally tak sentuh langsung gunung. Terima kasih kawan-kawan ajak aku lagi. Terharu kejap. *padahal aku yang nak menyelit. Tercapai jugak harapan aku, habis je present PSM, aku terus naik gunung. Memang betul la, selepas 2 hari terus naik. Gunung Datuk pun je, tapi nak dapat stamina balik memang mengah juga. Stamina kena tambah. Ceritanya, balik dari dating dengan Nenek Siah, terus la siap-siap packing untuk ke Gunung Datuk.

sarapan pagi dulu menta

geng mpp bawak 70 orang

azwa and tikah

tokmal, hazim and pizul

waa, tembamnye kak lia

eh, afique najmie pun hader

zul dah jadi hero gadis2 laa ni

fai in the middle


aireen

azwa

muke tak cukup tidur hazim

yeay! baru segar sikit

gua, first time masuk sini

4 tahun ke Datuk, tahun ni baru jumpe

muka tanpa make up. natural beauty u ols

subhanallah

aku jumpe hobi baru aku

tangkap gambar orang

candid 

up in the sky

geng

ops,

gemoknye aku






selfie sket

angin kuatnyer

geng-geng yg mpp bawak

selfie benta sebelum tragedi

hahaha. kat sini pon boleh jumpe kan? takdir. Allah nak tengok aku kuat ke tak kan?
tragedi ape? haha. tragedi 13.10.13. nantilah buat entri lain. jangan rosak mood plisss Alia. okay.


move on!
Reunion 3 :Captain rowing

gambar dah hilang pulak. tapi memang jumpa Mail. Haha. 
lepas dah tangkap gambar, turun ar...



dah sampai bawah. konon selfie muke penat


p/s : thans for today Allah.


Thursday, 21 May 2015

Saat aku memandang ke langit

Naik motor kapcai abah pergi daftar masuk sekolah. 1 minggu lambat dah dari orang lain. 20 min jugak dari rumah.
Sampai sekolah, abah cerita, ni sekolah lama dia. Blok A asrama dia.
Jumpa pengetua, mula-mula dia nak masukkan aku dalam kelas 4T1 sebab katanya kelas Sains dah penuh. Tapi aku nak juga masuk kelas Sains sebab adalah perkara personal. (Haahha. Jujur tak tahu masa ni PPS akan ditubuhkan)
So, pergilah kelas 4 Sains. Sendat! Padat! Nak dekat 50 orang 1 kelas! (giler ramaiii).
Tapi 2 3 hari lepas tu dah berkurang, (ada pergi sekolah teknik, ada masuk kelas lain. Dan sebab PPS jgk).
Dan masuk asrama. Krik krik. Tingkatan 1 seminggu je bertahan, Tingkatan 2 tak duduk asrama. Tingkatan 3, 6 bulan .
Krik krik krik. Tapi akhirnya 2 tahun jgk bertahan.


























pssttt : aku masih ada ini sweater. haha.. dah 6 tahun dan size masih sama








aku rindu...