Pages

Monday, 7 January 2013

Kisah Tentang Rowing 2012

      Assalamualaikum w.b.t. Nampaknya cerita mengenai pertandingan-pertandingan Rowing yang aku sertai pada 2012,aku ringkaskan dalam satu entri. Okeh,macam mana boleh terjebak dengan rowing? Mula-mula kenal rowing atas gunung. Masa tu Captain Rowing , Mail yang mempromote rowing ini. So,cubalah. 

         First event masa tuh SAF 2011. OKay,continue. Kemudian Regatta InterFaculty anjuran KLASKA UTeM. Masa nie juara ergo machine tau. Huh! Semangat gila. Happy. Hahaha.
            Seterusnya event KBS,nie first even aku main turun row dengan tak tahu row. Start game luar lane. Last finisher. Malu. Hahaha. Tapi pikir-pikir balik,ini lah pengalaman paling best.
              Kemudian my biggest even so far. MASUM 2012. Aku just as atlet simpanan masa ni. Belajar apa,macam mana competition rowing nie berlangsung. Ok. Pengalaman lagi.

                HEAD OF PUTRAJAYA : Aiyark!!! Lagi banyak kenangan. First time jadi cox. First time bawa bot 8+ dan macam-macam lagi. Alhamdulillah tempat ke 4. Kalau tak top 3 dah. My bad. Haha. Ingat lagi kena marah dengan Yeni masa nie. Tak nampak obstacle kat depan tu. Kih-kih.
                Yeah! Penutup Rowing 2012. VBR. Varcity Boat Race. My first international event. Yosh! Kamiorang first time layak ke semi-final but can't get to final because masa semi-final tu, kamiorang heat dengan UOC,Nottingham,Hong Kong and UiTM. But again,pengalaman.

 p/s : yeah . so far tiada apa-apa kemenangan lagi but we will never give up. we all will keep dare to be strong. jum layan gambar-gambar di bawah.

REGATTA INTER FACULTY 2012



KBS 2012


MASUM 2012





HEAD OF PUTRAJAYA







VBR 2012 
-penutup 2012's series-










selamat tinggal 2012. Year of Laugh and Tears for Rowing UTeM. Never give up is the key!
See you on 2013.






2 comments:

  1. Assalamualaikum.
    Hai Aliaaaa!! Sihat??
    Tak sangka bila taip2 nama klaska sekali keluar blog Alia pulak. Rindu la bila tengok gambar2 lama ni :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumslm kak. haha. baru ada masa godek komen2 kat dlm blog ni... tgk2 la.. rindu cox jgk...

      Delete