Pages

Wednesday, 24 July 2013

Tuhan, tolong aku

Assalamualaikum w.b.t. Jiwa aku kosong. Kosong. Terlalu kosong. Semakin hari aku semakin jauh dari rahmat Allah. Ya Allah, masihkah ada pintu syurga untukku?

Aku perlukan seseorang untuk memelukku.
Ya Allah, andai ini takdirku, aku redha tapi Ya Allah, jangan uji aku melebihi kemampuanku Ya Allah. Sungguh hamba-Mu ini bukan insan yang kuat.
Bantulah aku Ya Allah..


Aku dah merasa tewas dengan cinta manusia, Ya Allah, janganlah aku tewas dengan cinta-Mu. Bismillahirrahmanirrahim.


Tuesday, 23 July 2013

Ku pilih cinta bukan rupa

Assalamualaikum w.b.t. Andai aku diberikan pilihan untuk memilih , pasti ku pilih cinta bukan rupa. Rupa mungkin satu bonus tetapi tidak akan bawa kemana-mana, Cinta pasti akan dibawa sampai ke jinjang pelamin. Aku dah masuk 21, aku dah mula fokus dalam hidup, arah tuju dan cinta aku. Apa yang pasti, aku mahukan seseorang yang juga fokus ke arah tu. ;) Mak, Boleh tak saya kahwin awal ni? Hehe. Orang tu dah kerja, dah tahu apa yang dia nak dalam hidup ni, So,Bagilah LIa kahwin awal. Haha. Kuat benar aku berangan sekarang. Aku dah ada plan sendiri, tapi sendiri ajelah. Tak bagitahu sesiapa lagi.
Okay, macamni rancangan tersendiri Cik Emptyblank :

1) Tunang masa CNY 2014. So, masa tu aku tengah cuti kan, boleh la. Ala, tunang simple2 jer. Teringat masa maksu aku tunang dulu, raya pertama, suami dia kata nak datang merisik je dengan family dia. Sekali terus bertunang, paksu aku bawa cincin dan kek je masa tu. Maksu aku tak sediakan apa-apa pun. Terima ajelah. Terus masa tu bincang pasal kahwin. 1 tahun dorang ikat tali pertunangan. Tak ke simple kan macam ni??

2) Dah setel tunang. legalah sikit kot. Tapi bagi bakal suami aku lah pulak, bersedia untuk majlis perkahwinan. Aku kena masuk kursus kahwin semua. Bakal suami aku pun kena ambil kursus kahwin semula. Haha. Rasanya mak dengan abah aku taknak minta duit hantaran pun. Kalau aku pun sama, tak payah minta hantaran duit semua tapi biar dia tanggung kenduri dan pakaian aku masa kahwin nanti. Ha... Ala buat kenduri tak payahlah besar-besar TAPI jap! Aku ni anak sulung, anak tunggal perempuan pula, nenek aku mesti nak besar sikit . Hehe. Tapi nenek... Macam maksu dulu pun dah ok. Tak besar sangat tak kecil sangat. 1 tahun tu cukup kot. Aku pun masih belajar kan tapi boleh lagi kerja part time. Haaa. Tak ke mudah macam tu?

3) Then, CNY 2015. Genap setahun tunang. Masa untuk kahwin la pula. Dah setel nikah semua. Alhamdulillah. Lepas satu benda. Aku belajar pun tinggal lagi 4 bulan je. Lelaki nak kahwin sebab nak anak kan. Haa, sedang molek 4 bulan je lagi tinggal, boleh je nak buat anak pun. Haha. Sampai ke sini haa aku fikir tapi betullah. Haha.

4) Dah kahwin, dah setel. Tempat tinggal plak? Well, seorang isteri telah menjadi hak milik seorang suami. Dia kena ikot suami la. Aku tak kisah pun. Tapi janji bakal suami aku tu bagi aku kerja dan bagi aku naik gunung lagi. Tu je yang aku harapkan.

Okey! The end cadangan aku ni. Agak2 okay tak? Kih3. Mama, saya mahu kahwin. 

p/s : Sekarang 23/7/2013. Lagi 5 bulan dah 2014. Lagi satu tahun dah 2015. 4 bulan lepas tu aku dah habis belajar. Ya Allah, begitu cepat masa berlalu. Kita hanya merancang , Allah yang tentukan.





Friday, 19 July 2013

Keep Holding On

You're not alone, together we standI'll be by your side, you know I'll take your handWhen it gets cold and it feels like the endThere's no place to go, you know I won't give inNo, I won't give in

Keep holding on'Cause you know we'll make it through, we'll make it throughJust stay strong'Cause you know I'm here for you, I'm here for you

There's nothing you could say, nothing you could doThere's no other way when it comes to the truthSo keep holding on'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

So far away, I wish you were hereBefore it's too late this could all disappearBefore the door's closed and it comes to an endWith you by my side I will fight and defendI'll fight and defend, yeah, yeah

Keep holding on'Cause you know we'll make it through, we'll make it throughJust stay strong'Cause you know I'm here for you, I'm here for you

There's nothing you could say, nothing you could do
There's no other way when it comes to the truthSo keep holding on'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Hear me when I say when I say, I believeNothing's gonna change, nothing's gonna change destinyWhatever's meant to be will work out perfectlyYeah, yeah, yeah, yeah

Keep holding on'Cause you know we'll make it through, we'll make it throughJust stay strong'Cause you know I'm here for you, I'm here for you

There's nothing you could say, nothing you could doThere's no other way when it comes to the truthSo keep holding on'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Keep holding onKeep holding on

There's nothing you could say, nothing you could doThere's no other way when it comes to the truthSo keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through


 keep strong



Allah kan ada :)



Amalan Kejuruteraan 2013

Assalamualaikum w.b.t. Dah siap buat entri di awal pagi ini tetiba dapat idea, nak buat entri lain.

 sobs3. Aku nak nangis dah ni.

Sem kali ni berpuasa bersama rakan-rakan. Sahur sama-sama. Berbuka sama-sama. Line je feeling kali ni. Tapi umur aku dah 21 tahun dah, dah besar dah. So, taklah teruk sangat berjauhan dengan family ni. Kenapa tak bercuti di rumah? Haa, soalan cepumas. Jawapan pun cepumas lah. Krikk krikk.. Alaaaa, sebab Amalan Kejuruteraan (AK). Ala-ala Latihan Industri Dalaman. UTeM dan beberapa universiti saja kot yang mengamalkan Amalan Kejuruteraan ni, mungkin UTeM je kot. Wallahualam.

macam ni lah contohnya. Ni pelajar Fakulti Pembuatan nie.

Macam mana AK tu? Macam ni ceritanya :

1) Kena pergi ke 5 fakulti yang lain. Aku Elektronik, so aku kena pergi ke Fakulti Pembuatan, Elektrik, Tekno-Usahawan, Teknologi Maklumat, dan Mekanikal. 
2 ) Belajar la asas-asas yang mereka belajar. Merasalah cuba welding, fitting, wiring, turning, milling, dan yang seangkatannya tu.
3) 4 minggu terakhir baru kembali ke fakulti masing-masing. Sekarang baru 1 minggu, lebih kurang lagi 3 minggu la. Nanti balik raya seminggu, kemudian sambung lagi 1 minggu untuk habiskan AK ni.
4 ) Lepas tu kena hantarlaaa report. 




takpelah. Janji balik raya seminggu.. :)



Salam Pagi Jumaat

Assalamualaikum w.b.t. Salam Jumaat! Waa, Jumaat kedua dalam bulan Ramadhan. Semua puasa tak? Kepada kaum lelaki, jangan sesekali tinggal . Berdosa taw. Perempuan ada sebab. *Wink2. Pagi-pagi dah  masukkan entri baru kan. Tidur ku terganggu oleh mimpi tersebut. Dugaan betul. Dalam proses nak 'hilang'kan dialah, dia muncul. Huhu. Orang cakap, kalau kita mimpi orang tu, orang tu yang rindu kita. Betul atau tak, wallahualam. Okeyh, nak sambung pasal kisah New Pinnky Addictor aku semalam. Aku rasa-rasa dah dapat kenapa sebabnya. Sebab paling utama :

1) SAYA DAH MAKIN LEMBUT 


Haha. Rasanya. Perasan sendiri.

2) SAYA SEMAKIN COMEL


kan?? Tak percaya sudah. XD

Setakat ni, 2 sebab ni je aku mampu fikir. Tapi apapun, manusia berubah kan. Keep Strong. Adios. Layan lagi gambar yang aku terjumpa dalam google. Enjoy. 


mungkinkah aku akan memakai ini suatu hari nanti?


my dream bedroom for my daughter . Hehe. Dream daughter for sure.





Thursday, 18 July 2013

New Pinky Addictor

Assalamualaikum. Korang perasan tak apa-apa yang baru dalam blog Cik EmptyBlank ni. Tadaaa! New background and new header. Its come in package with new me. Left all the memories behind. Even, facebook aku pun dah baru. Haha. Tapi bersama kebaruan aku ni, aku sendiri dah pelik dengan diri aku. Aku makin lama makin suka dengan P.I.N.K. 


Bukan PINK ini laaaa~

Tapi im slowly . . .


Haha. Macam mana aku boleh minat pink pulak ni. Dalam laptop, warna-warna pink semakin menghiasi folder-folder gambar. Aku kena cari sebab musabab aku jadi macam ni.  Nantikan . . Jom layan my pinky pictures. <3 <3 it!









p/s : The End For Pink



Wednesday, 17 July 2013

..FIRST LOVE..


Assalamualaikum. Cinta? Cinta pertama. Dah lama tak bercerita pasal cinta kan dekat blog ni. Huh! =) Pasal outdoor pun dah slow sekarang. Al-maklumlah, bila duit PTPTN dah habis, semua nafsu-nafsu outdoor kenalah tahan sekejap. Minggu ni pun patut aku pergi Majlis Berbuka Puasa dengan S.O.S geng dekat Cameron Highlands, tapi.. pitih xdok. Memey berat nanang lor ni. Aigoo. Rindu mereke dan mereka. Ops. Terlepas pulak. Entri kali ni pasal cinta la. Kenapa Cik EmptyBlank tetiba nak ungkit pasal cinta ni? Hehe. Jeng-jeng-jeng.
(mata menatap skrin laptop, otak terus blank. *buat muka macam Jihyo )
(hati tiba-tiba jadi sayu. Sedih, rindu)
(*haha. Aigoo. Kena tabahkan hati untuk taip entri ni)
(betul-betul rindu kau oi! Kau senget!!!)
Setiap orang ada kisah cinta pertama mereka sendiri. Dan Cik EmptyBlank pun ada cerita tersendiri. Cuma pesan aku, jangan percaya seseorang itu terlalu percaya. =) Wajib ada sedikit tidak percaya dalam percintaan. (Jadi doctor cinta pulak~ Walaupun sentiasa forever alone..jap! Allah jer yang sentiasa dengan aku walaupun aku kadang-kadang lupa die. )
Kadang-kadang lelaki takkan faham kenapa perempuan tak faham mereka. Pekerjaan. Penat. Semua itu alasan semata-mata. Seorang lelaki yang betul-betul sayang perempuan itu takkan lepaskan perempuan yang mereka cintai kerana alasan pekerjaan semata-mata. Kerja tidak bersalah dalam hal ni.
Kepada perempuan pula, alasan yang lelaki bagi itu mungkin kerana mereka sendiri pun tidak faham anda. Jadi, jangan sedih. Kumbang bukan seekor. Terus maju ke hadapan. Masa silam? Dosa silam? Allah lebih memahami kerana itu kerja-Nya.

p/s : Hehe. Kepada kau. Kalau kau sayang aku, kau akan tahan dengan aku. Takpelah. Mak kau jer yang faham aku kot. Bwerkkk! Apapun, ILY. :P