Pages

Friday, 29 November 2013

Taknak Benci Dah

# Akak, aku tak pernah benci kau. Aku geram je. Minta maaf. 
# No more entri pasal akak dah.
# :)

Out For 5 Days

29 November - 3 Disember 2013

# I will be away for a while. So, blog akan senyap sebentar. :)

# Langkawi Internation Extreme Challenge.

# Nak cerita lebih-lebih tunggu Cik Emptyblank balik tahu.

sekarang masa untuk aku senyap dan membuat keputusan. aku pilih keluarga aku daripada dia.

Thursday, 28 November 2013

Roman Cinta


Sejak kamu pergi menjauh

Sudah tiada udara untuk diriku hembus
Denyutan nadi pun terbentur melumpuh
Dalam hening jiwa

Jika kamu tak percayakanku
Belahkanlah dada dan kau intiplah di situ
Pasti akan jumpa kasih yang menyala meratap dirimu

Kerana kau satu-satunya 
Cinta agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati romancinta

Aku akan setia selamanya
Selagi masih bernyawa
Pulangkan kembali romancinta
Yang kau bawa pergi

Tanpa kamu menyiram kalbu
Punah semua harapan larut dalam mimpi
Batinku meronta
kau ulang semula
Menyayangi aku

Kerana kau satu-satunya 
Cinta agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati romancinta

Aku akan setia selamanya
Selagi masih bernyawa
Pulangkan kembali romancinta
Yang kau bawa pergi

Beri semula
Hatiku rasa
Roman cinta


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/10/lirik-lagu-romancinta-mojo-roman-cinta.html#ixzz2lvrsFvhZ

Wednesday, 27 November 2013

Mungkinkah akan terjalin kembali?

#  Kau mesej aku tiba-tiba tadi. Buang tabiat pula aku rasa kau ni. Aku baru nak ok tanpa kau. Betullah kot eksperimen aku. Aku biar kau lama sikit. Lepas tu kau datang balik dekat aku. Macam kau buat dulu.

# Takpelah. OK lah kot. Ada jodoh adalah kan. 1 tahun setengah. Panjang lagi jalannya. Aku tunggu. Sekarang fokus aku bukan ke arah kau. So? :) Be happy.

# Nak buat entri panjang sebenarnya tapi tade idea lagi. Tunggu masa yang sesuai. Ok. Sayonara.

aku berserah.

Monday, 25 November 2013

Happy Monday 25th 11 2013

#  Short entri for today.
Happy Monday everyone. Forget the yesterday and live on for today and tomorrow. Keep smiling and everything is gonna be okay. Insya Allah. When you have Allah, you don't need the others.

# Aku akan belajar lupakan kau. Bubye, Mr.Tunang. :)



Saturday, 23 November 2013

Training

# Penat #Ngantuk #2jam #3kali lari #3kali kayuh basikal #Non-stop 
Banyak dah hashtag aku buat. Short entri. Penat.

no pain no gain

Friday, 22 November 2013

Aku dan air

# Kayaking Time.
#Planning nak pergi Bukit Beruang tapi beralih ke Redtma. 
# Enjoy. With them and new friends.











Wednesday, 20 November 2013

Salam Pagi Rabu

# Hari ni akan jadi hari yang panjang sangat. Kelas pukul 8 sampai 7 malam. Tapi tak mengapa, semuanya untuk ilmu. InsyaAllah. Aminn.

# Setiap hari mesti enti pasal kau kan? Yelah. Aku mimpi kau lagi. Kau dengan perempuan tu. Hurm. Mungkin mainan tidur semata-mata. Tapi jujur, aku tak pernah fikir sangat pasal kau tapi mesti selalu mimpi pasal kau. Atau mungkin kau yang memikirkan aku? *Perasan.

# Hari nie mahu setel paperwork KeReX Junior. Alhamdulillah. May Allah ease everything.

Kau punya bracelet paracord.

Tuesday, 19 November 2013

Paperwork dah lulus.

# Alhamdulillah. Stop cerita yang buat heart rate aku naik. Sekarang cerita yang calm sedikit. Papework KeReX Junior dah lulus. So, sekarang?

# Need jumpa Puan Sarah, kemudian barulah tahu apa yang hendak dibuat seterusnya. Next Step...
# Paperwork nie dari bulan 8 lagi, bulan 11 baru lulus. Takpelah. Dari tak lulus langsung kan? So, at least KeReX akan ada program! Yeay.





Monday, 18 November 2013

Happy Monday

# Aku akan cuba merajinkan posting entri kat sini. :)

# Selamat pagi. Hari yang baru. Semua sudah jelas. New start again.

# Don't give up. 


yeah! bubye for good.


Sunday, 17 November 2013

My wishlist

# Rasanya dalam blog nie tiada entri pasal wishlist aku nie kot. :)
# wishlist 1 : Teva
# wishlist 2 : ikan
# wishlist 3 : rinjani...

Lalalalalla~ :)

mrs.pradateva saya..


 mr.jojo

mr.bobo

Bongok, Poyo Itu Aku

# Minta advice dari some old friend tapi betulla apa yang dia bagitahu tu. Aku nie bongok. Aku ni poyo. Aku nie lambat matang.

# Tapi seriously aku macam tu? Ke aku bajet aku nie bagus selama nie? Hurm... T.T

# Ya Allah, pimpinlah daku.

# Dia? Remain silent. Takpelah. Kalau dia yang pergi, aku redha. Aku pasrah. Jangan sampai suatu hari nanti. Aku yang pergi.

# Bilalah drama cinta luka *chewaah aku nie nak habis? Aku pun dah tak larat la. Semua cakap sabar, nie dugaan.. Biasala. Baru kenal. Tapi problem is dugaan nie dia yang buat. Apa motif dia? Wallahualam.

# Tak matang, buat apa-apa keputusan tak fikir. Bongok. Poyo. Itulah aku. 

# Thanks Kawan. Aku dengar nasihat kau. Aku dah tak kuat macam dulu tapi aku cuba jadi kuat semula macam dulu.

 dunia ini semakin hancur, itu yang aku nampak.

Saturday, 16 November 2013

Andai kau tahu

# I wonder, kita nie dah ok atau belum? Kau terus senyap lepas pagi ucapan 'Pagi' semalam, lepas tu kau senyap. Aku benci kau! -.-'

# 3 malam aku mimpikan kau. Mimpi pertama aku mimpi nampak kau tidur dalam bilik kau. Kau macam tengah tak ok lagi dengan aku masa tu. Mimpi kedua, aku hanya dengar orang cerita pasal kau. Mimpi ketiga, kita pergi hiking sama-sama and aku berborak-borak dengan kau. Hakikaktnya sekarang kau senyap lagi.

# Aku masih terasa dengan kau. Kau masih pakai jam perempuan tu bagi. Entahla. Aku tak tahu sampai bila aku akan bertahan. :) 

p/s : Mood nak pergi Rinjani cepat-cepat tapi dalam masa yang sama, macam mana aku nak score final exam aku? Tolonglah lepas ke sem selepasnya. Ya Allah. Bila aku dapat fokus dengan betul-betul fokus nie??
rinjani! wait for me ya!

Friday, 15 November 2013

The Red Jumpsuit Apparatus and My Chemical Romance

 # Tetiba buang tabiat layan band-band nie. Ahaha. Ni la aku. Lagu-lagu mereka nie lirik dia kena dengan mood aku sekarang. So , selayaknya lah ka. :)

# My Chemical Romance 'The Black Parada Full album' : Dengar dekat sini
# The Red Jumpsuit Apparatus 'Don't You Fake It' : Dengar dekat sini

p/s : Sebenarnya bosan tak tahu nak buat apa. Zzzzzz..