Pages

Wednesday, 16 April 2014

PART 2 : Cik Kosong dan Air Asia

 kl-lombok 5/4/14 AK308 DEPART 0840 - ARRIVE 1145


+ + + 
Seperti tarikh dan waktu yang tertera, Cik Kosong gerak ke Lombok. Noob. First time naik kapal terbang. Banyak tips aku dapat dari pakar-pakar kapal terbang seperti Siti Fairuz dan Ali Zepperine. Ali yang duduk sebelah aku tenangkan aku. 'rilex je naik kapal terbang ni'. 'Nanti dia men'canak' sikit' 'Kunyah gula-gula getah' dan macam-macam lagi. Terima kasih. Kah kah kah. Minta maaf. Nampak jakun sangat pulak Cik Kosong nie. Trip ke Rinjani ni pun aku banyak google 'CARA MENAIKI KAPAL TERBANG' dari 'CARA MENDAKI GUNUNG RINJANI'. So, antara mimpi aku jadi kenyataan. Dapat naik kapal terbang. Yeay yeay.

Terima kasih AIr Asia. Now, everyone can fly~

Sampai LCCT jam 2-3 pagi 5/4/2014 - So, lepak lamaaaaaa giler dekat situ. Makan, borak, makan dan borak. Sorry to say, bersepah la LCCT tu. Atau mungkin masa kami sampai tu kedai banyak tak bukan. 

Abun datang support kami. Terima kasih Abun MMU.
ni lah Air Asia AK308 yang kami  naik. Cam comel je. Cam comel je . itu kapal~

Dah check in segala bagai, masuklah kami dalam pesawat nie. Modus operandi sangat senang. Kawalan kurang ketat, mungkin kami nie Malaysians kot, tapi should diperketatkan lagi! Macam senang je penjenayah nak lepas. *Tetiba teringat MH370 kan? Masih tiada berita.

Okay, dah naik kapal terbang. Maka jum layan view-view yang Cik Kosong dapat snap. Untung duduk tepi tingkap kan?

nie mase dekat LCCT

ramainya orang


sudah naik. uihh! gayat nie. macam-macam fikir nie. hujan nie. *oh!! stop

bye-bye Malaysia. see you this Saturday

Ali the Sarawakian~

nie 'pengetua' kami, Haq 

ceitt. keh keh keh. Cik Ksong nak terbang dah nie.

tinggi sudah. 

lapisan awan ke berapa tak tahu. subhanallah

RINJANI!! dah nampak peluang dan rezeki yang cerah nie. Malam esok kami tawan kamu ya Rinjani,

sudah sampai Lombok. okay! mindset 360 degree changed! LOMBOK semakin maju ok. sebab tu ramai Malaysians pergi sini kot.

Kalaulah Jengka ada airport sendiri jgk kan?

airway ape entah. senang, terus ke bangunan

our beloved supporters. datang untuk support ketibaan kami. kah kah kah. padahal sebab lambat beli tiket, kena pergi Bali dulu, sampai awal jadi penyambut tetamu kami. ada fungsi jgk. hehe

Rasanya, sudah sampai penghujung part ini. Nantikan selebihnya. *aku macam campur bahasa Endon sama Malaysia nie. Feel it, feel it guys.

Baca entri seterusnya untuk mengikuti perjalanan cerita ini yang memang awesome.




No comments:

Post a Comment