Pages

Tuesday, 13 January 2015

Happy holiday everyone!

Cuti semester 2015. 4 kali dah rasa cuti semester, cuma semester ni baru aku betul-betul nak cuti. Cuti bersama keluarga di kampung. Mana taknya :

Tahun 1 : 1 minggu dalam hutan ( Gunung Tahan dgn MBP)
Tahun 2 : 1 minggu dalam hutan ( V2 dgn KeReX)
Tahun 3 : Sebulan dekat Melaka ( GLAD UTeM)
Tahun 4 : Duduk dekat kampung fikir PSM

Kawan - kawan tak ajak naik gunung ke? Tipu kalau tak ajak kan...
KeReX ada nak buat Rentis 16.2.2015 ni.
Aku tak join?
Wallahualam. Tak berjanji pun dengan dorang.
Sebab?
Duit. PTPTN masuk lambat.
Kerja la part time. Duduk dekat kampung, malas lah.
Minta la dekat abah. Hurm. Baru banjir ni. Ladang kena banjir hari tu, harga buah sawit pun murah sekarang. Taknak susahkan abah dah.

Lagi satu, perasaan tu tak sama macam Tahun 1 dan Tahun 2, excited dah hilang.

Tapi sekarang ni dalam otak aku tengah berkira-kira nak travel solo. Target? Mestilah dalam Malaysia. Buat masa sekarang. Taknak risaukan mak abah dulu. Banyak kes kapal terbang sekarang, biar reda dulu.
Nak ke mana? Wallahualam. Minat baru datang, tak berapa eksited lagi.



Okaylah, jom cuba tidur!
Sebelum tu ada jumpa satu blog solo traveller. Perempuan. Macam best. 
Jemput baca semua.

Klik LINK ni.


Assalamualaikum semua.

Tuesday, 6 January 2015

Wake Me Up - Avicii ft Aloe Blacc








wake me up when it's all over okay
its time for me to go
farewell~


till then, sayonara..

seeking for my happiness
and smile, keep smile
even you walk alone



Monday, 5 January 2015

Semoga semua berbahagia.

Semua nak kahwin. Baguslah. Perkara macam tu memang patut diawalkan. Jeles? Haha. TAK! Tapi tumpang gembira dan seronok. Tapi sedih jugak, semua dah kahwin nanti, aku jugak yang sorang2 nanti. Ni kalau aku fikir negative side lah. Tapi positif side pulak, jujur aku tak puas BUJANG. Aku pernah lalui fasa hampir jadi isteri orang. Hampir. Tapi takde jodoh kan. Jadi, mungkin pengalaman tu buat aku grown up.

Sebelum bertunang tu memang fikir, bestnya kahwin, bestnya halal cepat. Bestnya. Tapi bila dah terikat tu, memang terikat la. Lelaki time bercinta mungkin dia bagi lagi kita buat itu ini. Tapi bila dia rasa dia ada kuasa atas diri kau dan dia menggunakan dengan jayanya, masa tu lah kau termenung sendiri. Tapi MUNGKIN tak semua lelaki macam tu. Lagi satu, pengalaman tu mengajar aku, aku belum puas hidup sendiri.
Ceh, ayat tinggi. Aku belum puas nak gila-gila, walaupun aku dah 23 tahun. Aku belum rasa pegang duit sendiri dan duit tu untuk kau dan keluarga kau je. Faham kan?
Tapi jodoh tak boleh tolak. Sesiapa yang rasa dah sampai seru tu, aku doakan semoga semua dipermudahkan. Sesiapa yamg rasa 50 50 tu, buat istikharah. Dan bertunanglah. Waktu tu la kau boleh buat keputusan betol2. Pertunangan kan perkenalan. Jadi, apa hala tuju aku sekarang, 2015 pun takde azam lagi ni. Gembira selalu, mungkin ni lah azam aku sekarang.
Aku cuba. Aku cuba. Lagi 1, lately ni aku asyik bukak u tube pasal skincare routine, collagen, diet. So, mungkin 2015 misi jaga diri. Bukan untuk org lain, tp kepuasan diri sendiri. Haha. I even cant believe myself. Aigoo... Gunung? Travel? Benda paling aku takut dah nak jadi. Kalau aku dah bosan dengan semua tu? Baru 4 tahun, dah bosan? Aku memang cepat bosan. Bukan pendaki gunung sejati aku ni. Kenapa dah bosan? Kepuasan tu dah hilang. Benda aku paling takut akan  hilang dari aku. Dan sekarang , perlahan2 hilang minat. Atau mungkin waktu untuk aku berehat? 4 tahun, rehat 2 tahun lepas tu kembali? Wallahualam. Tunggu dan lihat ajelah. Dan 2015 tahun aku akan grad. Amin. Bulan 6 akan tamat. Lagi 5 bulan dari sekarang, dah habis exam ni, pikir psm pulak. Oh my psm. Wish me luck. Dah, nak habiskan entri ni. Kesimpulannya, buat apa yang buat kita bahagia. 

Okay,okay, assalamualaikum.

favourite band

Sunday, 4 January 2015

Theory of happiness - FT ISLAND

Song of the month!
 JANUARY.
Seems like this song will be my theme song for this year!
Yeay!

Go FT ISLAND!
Theory of happiness.


Lyrics :

Sakihokore na mo naki hana yo nanigenai hibi no naka de hikari o abi te

nobashi ta kono te ga te ni shi ta mono nado wazuka
itsunomanika mata egao o hitorijime shi te i ta
semai kokoro no naka ni shimaeru yō na chīsana yorokobi nanka zenbu
shiawase ja nai to nisemono to imasara kizui ta boku no oroka

moshi ji ga modoseru no nara kimi ga i ta ano koro e modori tai
shiawase wa ubau no de naku tebanashi te ataeru sono yūki no betsumei

hirai ta kono me ga me ni shi ta keshiki wa wazuka
daiji na mono hodo tōmei da to kizuka nai mama
arigatō, mo gomen, mo iwa naku natte
itsuka kūki no yō ni natte shitta
demo kimi ga i nai to iki ga deki nai

sakihokoru na mo naki hana ga kimi to i ta hibi no yō ni mabushiku te
shiawase wa sagasu no de naku tada boku o yasashiku tsutsumu kūki no betsumei

sukitōru kawa no nagare de maruku natta ishi no yō ni
toki no nagare ga ibitsu na kokoro o

sakihokore na mo naki hana yo onaji ayamachi mō okasa nu yō ni
sasayaka na hana no kaori yo awai iro o yakitsuke ta mune ni
moshi ji ga modoseru no nara kimi ga i ta ano koro e modori tai

shiawase wa ubau no de naku tebanashi te ataeru sono yūki no betsumei


Oh, a nameless flower
Blossom in full glory
Let it catch the light and soak in the sun
In ordinary days

I tried to reach out with this hand
I got little. I had little, tried in vain
I kept your smile just to myself
Just to myself again before I realized it

I don’t know why I never realized it until now
All the small joy I could
keep in my little mind is
Not real happiness, far from happiness
Now I know it’s too late
Such a fool I am

Baby, please tell me
How can I get over you?
I wish I could go back
to the day when you were here with me
Never take it away but give it away
It’s the theory of happiness
Another name for bravery

I tried to open my eyes
I got little. I saw little scenery
I kept unknowing of the fact
The more precious it is,
the less we all can see it

I should’ve told you “Thank you”
and “I’m sorry” when I had the chance

Like the air, had no presence.
Finally, I knew it
But I can’t breathe
and live my life without you

Oh, a nameless flower
Blooming in full glory
Dazzling like the days when
I was here right by your side
Hardly can find it. It covers us softly
It’s the theory of happiness
Another name for tender air

My heart is like a rough
stone rolling down the stream
As time goes on, baby, just like the river flow
Does the same to my mind
Becoming round and round…

Oh, a nameless flower
Blossom in full glory
I will never make the same old mistake again
Your scent and color, everything of you
Oh, I miss it, baby,
really want it burnt in my heart

Baby, please tell me
How can I get over you?
I wish I could go
back to the day when you were here with me
Never take it away but give it away
It’s the theory of happiness
Another name for bravery

Thursday, 1 January 2015

Assalamualaikum 2015

Yeah! Tahun baru, umur baru. Azam 2015?

MAAF. BELUM ADA LAGI.

Kenapa?
SEBAB AZAM 2014 BANYAK TAK TERTUNAI LAGI ( dan aku pun dah tak berapa ingat )

Jadi...

2015 ni :

AKU HANYA MAHU GEMBIRA

GEMBIRA

GEMBIRA

Gembira dengan segala apa yang aku lakukan.
InsyaAllah.


p/s : aku macam nak tukar design blog ni. tapi no idea lagi. so, tunggu.
Goodluck exam.