Pages

Saturday, 28 February 2015

Pantai Puteri 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Pada 28.2.2015, kami semua ke Pantai Puteri. Tarikh PTPTN masuk kan. Hahaa.

Semua 18 orang. 2 je lelaki. Ramai kan perempuan. Haaa... Alhamdulillah, berjaya dengan jayanya. Rasanya semester ni , aku lebih tumpukan perhatian dekat kawan-kawan kelas aku. Huhuhuk. Dah tahun akhir kan, kena kumpul memori banyak-banyak. Tapi aku rindu kawan-kawan gunung aku. (T.T) tssk tskk.

TENTATIF PROGRAM
9.00 a.m : Aku gerak ke Emerald Park ambik Sun Yeon, Kim dan Sangwoo bersama Irani and the geng.

10.30 a.m : Sampai Pantai Puteri. Pengalaman Sun Yeon naik motor bersama aku. Haha. Rugi tak tangkap gambar die pakai helmet. Hikhikhik.

11.15 a.m : GAME ON. Banyak game yang main ni. Nama pelik-pelik. Dah lupa nama. 

1.00 p.m : Rehat.

2.00 p.m : Sambung main. Sangwoo dengan Kim dah tidur. Haha. Sunyeon je masih aktif.

5.00 p.m : Mandi laut. main air.

6.00 p.m : Start BBQ. Budak-budak Korea cakap ayam sedap. Kena minta resepi dari Ira ni.

8.00 p.m : Balik ke rumah semula.

Jom layan gambar.

Terima kasih kawan-kawan.

ingat kan budak-budak Korea ni

gaya gedik

pakai monopod kan. hurm, nak kena beli satu nanti

aku paling gemuk, paling hitam. aishh

2 je 'oppa' krik krik krik. 1 dah tak available. 1 lagi tak tahu

cantik pantai nie


sesi ice breaking

main game apa ni? tak ingat

budak-budak Korea main air laut

have fun guys!

subhanallah

Kakak As. Orang paling susah nak ambil gambar

haha.. dak-dak ni kalau selfie

10 orang, 2 tahun bersama. Thanks kawan-kawan

mereka ni nampak je diam kan, tapi...

sun bathing la pulak . panas woii



p/s : sekian


Friday, 27 February 2015

Hangout with new friends

Kawan baru datang . Dari Korea Selatan. 2 sem lepas pun ada 3 orang budak Korea datang masuk belajar dalam kelas kami. Tapi kali ni yang baru ni lebih friendly mungkin. Yang dulu pun friendly, mungkin dulu tak cukup masa untuk berkenalan. Hahaha.

Oh Korea Selatan. My wishlist place to visit. Harap suatu hari nanti akan sampai juga ke sana. Amin. *how i adore FT Island so much. Haha. (tak faham sudah)

Maka, hang out la di Gelas Besar D'Putih. Mereka yang ajak dulu, so pergi jela sebab orang dah ajak. Jom perkenalkan mereka dulu.

Dari kiri : Lee Sang Woo (24 yo), tengah Kim Myeong Sop (24 yo) and the only little girl, Bak Sun Yeon (21 yo).

Semua dari Kumoh University. Macam-macam cerita dah bertukar dengan dorang ni walaupun baru 5 hari kenal. Tengok haa aktif atau tak mereka ni. Haha.

Nak diringkaskan cerita malam tadi ( sebab akan banyak lagi entri pasal mereka ni akan keluar) :

1. RM1 bersamaaan 305 Korea Won untuk masa sekarang.

2. Mereka suka D'Putih ni sebab air jus mereka sedap. Jus buah di sana RM20 tau. Terkejut tak?

3. Mereka suka Malaysia sebab  murah. Ini pertama kali mereka datang Malaysia.

4. Ban Sun Yeon berhajat untuk buat pembedahan pada mukanya. Jangan Sun Yeon. You are already beauty as you are. Nampak tak, bagi mereka pembedahan muka tu adalah budaya mereka.

5. Ayam di Korea lagi kecik dari ayam Malaysia. 

6. Orang Korea mula belajar dari 6 tahun sampai 19 tahun. Lepas tu sambung ijazah terus. Mereka tiada diploma. High school mereka itulah diploma. Macam sistem Tingkatan 6 kita.

7. Setiap lelaki Korea wajib menjalani latihan tentera selama 2 tahun. Korea Utara 5 tahun. *huuu, lamanya.

8. Mereka pun beri pendapat sepatutnya Malaysia tak buat GST. Negara mereka dah lama laksanakan GST dan tengoklah. Semua mahal di sana, kata mereka.

9. Pulau Jeju semakin dilimpahi orang China. Ramai Chinese beli tanah di sana. Tengok, orang China pun dah meluaskan kawasan mereka di sana. Dan Pulau Jeju paling mahal.

10. Mereka semua berasal dari Daegu.

Sekian untuk perkenalan kali ni. Nantikan entri lain. :)


minta tolong geng orang belakang. haha.

baru perasan ada orang menyibuk. kahkahkah.

again.

Siti and Naz pun ada.

see you...


Saturday, 21 February 2015

Jalan-jalan cari makan di Teluk Kemang, Port Dickson 2015

Assalamualaikum dan hai semua. Selamat kembali ke sekolah kepada pelajar-pelajar UTeM khususnya. Kali ini entri pasal jenjalan la. 

Boleh kata ni trip ke 4 aku ke sini.  Orang lain dah banyak kali dah. Huh!

Ok, teruskan! Jom tengok gambar-gambar ye. Credit to : aku sebagai fotograper.

laut biru PD. macam dekat obersea dah.

lepak lepak

ira

menu 1 : ABC



tengoklah aku yang HITAM




souvenier place. jemput jamu mata.



dengan gugurls





hari ni ramai orang sebab ada hot fm bersama caliph busker



































menu 2 : kelapa pandan


menu 3 : marshmallow





























menu 4 : char kuey tiaw



menu 5 : mee bandung muar

licin kauu



menu 6 : sate si buyung.

rugi tak cuba. sedap!


nampak kebambaman aku.

alia gemuk.

sate pun habis.

p/s : kena datang pD semula.

kepada sesiapa yang berminat nak camping atau main aktiviti air boleh contact num di bawah.
1) Che Mat ( camping site) : 017-6436158
2) Abang Man ( aktiviti air) ; 017-2586577
3) H gigi a.k.a hantu gigi (aktiviti air) : 012-3520765

macam-macam aktiviti air dekat pd ni..
snorkeling, pergi pulau, main banana boat, main donut, dan lain-lain.